BIOCAPS B12
suplement diety
60 kapsułek /60 porcji
Bio pojemnik z roślinnych surowców
Biodegradowalna etykieta
Naturalna roślinna kapsułka z pullulanu
BIOCAPS B12
wyjątkowy skład, najlepsze formy, wysokie dawki.
Witamina B12 wspomaga działanie układu odpornościowego oraz nerwowego. Pomaga w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu homocysteiny i produkcji czerwonych krwinek. Przyczynia się również do zmniejszenia uczucia zmęczenia
i znużenia.
Jak stosować suplement diety ?
Spożyć 1 kapsułkę 1 raz dziennie w trakcie posiłku.
Ilość kapsułek w opakowaniu: 60.
Ilość porcji w opakowaniu: 60.
Zawartość opakowania netto: 17,4 g.
Zawartość 1 kapsułki netto: 290,5 mg.
Jakie są składniki suplementu diety BIOCAPS ?
Porcja dzienna- 1 kapsułka zawiera (referencyjna wartość spożycia %):
- Witamina B12- 500 μg (20 000 %),
- Inulina- 290 mg.
Składniki: inulina (korzeń cykorii), pullulan (otoczka kapsułki), witamina B12 (metylokobalamina).
Jakie są przeciwwskazania do stosowania suplementu BIOCAPS ?
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany przez kobiety w ciąży, karmiące i dzieci bez konsultacji lekarskiej. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników.
Zalecamy zrównoważony sposób żywienia
i zdrowy tryb życia.
Jak przechowywać suplement diety BIOCAPS ?
Warunki przechowywania: przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze nie przekraczającej 25ºC, w suchym miejscu. Suplementy diety należy przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Kapsułki są małe i łatwo je połknąć
Produkt nie zawiera:
stearynianu magnezu, dwutlenku krzemu, dwutlenku tytanu, glicerolu, celulozy, żelatyny.
- NATURALNA KAPSUŁKA Z PULLULANU:
Kapsułki pullulanowe wytwarzane są jedynie z wody i pullulanu (czyli węglowodanu pozyskiwanego m.in z
tapioki). Są aż 250 razy bardziej szczelne niż kapsułki celulozowe i 9 razy bardziej niż żelatynowe. Ponadto
pullulan jest wegański, antyalergiczny, nie GMO, biodegradowalny oraz ma właściwości prebiotyczne.
Pullulan jako alternatywa dla żelatynowych i celulozowych kapsułek
Pullulan jest węglowodanem pochodzenia naturalnego pozyskiwanym m.in. z tapioki. Wytwarzany
jest w procesie fermentacji przez grzyby Aureobasidium pullulans. Jest w 100% wegański.
Czysty pullulan nie ma ani zapachu, ani smaku dlatego, świetnie nadaje się jako dodatek do
żywności. Jest hipoalergiczny ze względu na brak skrobi i glutenu, dodatkowo wykazuje działanie
prebiotyczne- czyli jest pożywką dla zdrowych bakterii jelitowych. Kapsułki pullulanowe, które
wytwarza się tylko z wody i pullulanu, nie reagują z substancją czynną, która jest zawarta
wewnątrz. Kolejną zaletą jest ich szczelność- wykazano, że są one 250 razy bardziej szczelne niż
kapsułki celulozowe (HPMC) i 9 razy bardziej niż żelatynowe.
Pullulan:
- wytwarzany przez fermentację przy użyciu grzybów- naturalny,
- antyalergiczny, wegański,
- bez skrobi, bez glutenu,
- nie GMO,
- znany w przemyśle farmaceutycznym i spożywczym,
- właściwości prebiotyczne,
- bezzapachowy, bezsmakowy,
- biodegradowalny.
- BIO POJEMNIK I BIODEGRADOWALNA ETYKIETA:
Pojemnik wykonany z roślinnych i odnawialnych źródeł nie GMO. Podczas całego procesu produkcji
wytwarza się mniej dwutlenku węgla w stosunku do produkcji standardowych pojemników. Etykieta jest w
pełni biodegradowalna