dr Jacobs 2 zestawy proszku pH balans i Vitacolonu
- Dodaj recenzję:
- Producent: Dr. Jacob's
-
Dostępność:
Brak
- szt.
- 415,00 zł
dr Jacobs 2 zestawy proszku pH balans i Vitacolonu w promocyjnej cenie do wyczerpania zapasów, zapraszamy!
Zestaw na 50 dni Kuracji intensywnej lub 100 dni łagodnej.
Zestaw zawiera:
2szt pH balans proszek 300g +
2szt Vitacolon 500ml
Dla dobrej pracy jelit, metabolizmu, na remineralizację i odchudzanie.
suplementy diety
Poniżej szczegółowy opis składników:
pH balans proszek
cytryniany, witamina D
300g proszek – na 30-60 dni
suplement diety
pH balans to wysoce skuteczny produkt, którego składniki głęboko odkwaszają organizm na poziomie komórkowym i uzupełniają niedobory ważnych dla zdrowia pierwiastków zasadowych (magnez, wapń, potas).
pH balans w 95% stanowią cytryniany – naturalne substancje występujące w komórkach i odpowiedzialne za prawidłowe spalanie pokarmów i eliminację kwasów na poziomie komórkowym. Cytryniany są łatwo przyswajalne i nie zmieniają pH jelit – działają dopiero na poziomie komórkowym. pH balans zawiera tylko śladowe ilości sodu (jak w pokarmach naturalnych), który w dużych ilościach źle wpływa na środowisko jelit i podnosi ciśnienie. Porcja dzienna pH balans zawiera tyle substancji działających zasadowo co 1,6 kg świeżych warzyw!
Produkt pH balans uzupełniony jest:
- cynkiem ważnym dla prawidłowego metabolizmu,
- witaminą D potrzebną do przyswajania wapnia i fosforu oraz utrzymania poziomu wapnia we krwi.
pH balans w proszku zawiera więcej cytrynianów niż pH balans w tabletkach. Jest też bardziej polecany dla osób mających uczucie podobne do zgagi czy nadkwaśności w żołądku ze względu na specyficzną dietę.
Nie stosować przy alkalozie, niewydolności nerek, nadmiarze potasu.
Składniki pH balans:
– cytrynian potasu (potas) – odkwasza na poziomie komórkowym, wspomaga prawidłowe ciśnienie, wzmacnia mięśnie i nerwy,
– cytrynian magnezu (magnez) – odkwasza na poziomie komórkowym, wpływa na prawidłowe napięcie mięśni i bilans elektrolitowy oraz prawidłowe przekaźnictwo nerwowe,
– cytrynian wapnia (wapń) – odkwasza na poziomie komórkowym, wzmacnia zęby i kości, wspomaga metabolizm i prawidłowe funkcjonowanie enzymów trawiennych,
– cynk – wspomaga prawidłowy metabolizm kwasowy i metabolizm kwasów tłuszczowych oraz węglowodanów, wzmacnia odporność, kości, włosy i paznokcie,
– witamina D – wzmacnia kości, zęby i mięśnie, wspomaga prawidłowe podziały komórkowe, wzmacnia odporność.
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia:
(dawkowanie za pomocą miarki załączonej w opakowaniu)
– 1 miarka
– przy zwiększonym zapotrzebowaniu: 2 razy 1 miarka
Składniki:
cytrynian potasu, cytrynian wapnia, cytrynian magnezu, tlenek magnezu, środek zapobiegający zbrylaniu: dwutlenek krzemu, naturalny cytrusowy aromat, cytrynian cynku, ergokalcyferol, witamina D3 (pozyskiwana z wełny owczej).
Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zrównoważonej diety.
Więcej o właściwościach cytrynianów oraz równowadze kwasowo-zasadowej poniżej oraz w dziale Czytelnia (menu pod logo).
Dobroczynne cytryniany
Optymalnymi składnikami preparatu odkwaszającego są związki pochodzenia roślinnego, cytryniany: potasu, magnezu, wapnia. W przeciwieństwie do innych substancji zasadowych nie powodują one zmiany pH w jelitach – działają dopiero w komórkach. Jedna cząsteczka cytrynianu jest w stanie unieszkodliwić aż trzy cząsteczki kwasu. Nazywamy to odkwaszaniem komórkowym. Ponadto są one podstawowym paliwem dla skomplikowanego łańcucha reakcji chemicznych (cykl Krebsa), procesu, w którym komórka wytwarza energię. Jednakże, aby zostały one w pełni przyswojone i zadziałały prawidłowo, powinny być one połączone z cynkiem (istotny dla powstania enzymu odkwaszającego: anhydrazy węglanowej). Aby cytrynian wapnia dobrze się wchłonął i szybko uzupełnił braki minerałów w kościach, powinien być on podawany razem z witaminą D.
Suplementacja diety zasadowymi cytrynianami ważna jest nie tylko dla osób z zakwaszeniem ale także dla osób starszych. Wapń, potas i magnez nie tylko wpłyną korzystnie na ogólny stan zdrowia i wydolność, ale wzmocnią kości (wapń) oraz mięśnie (magnez). Łamanie kości przez osoby starsze nie jest wynikiem jedynie tego, że są one słabsze z powodu odmineralizowania. Najczęstszą przyczyną jest niespodziewany upadek spowodowany spadkiem siły mięśni. Mięśnie do swej prawidłowej pracy potrzebują nie tylko paliwa (glukozy) ale także magnezu, wapnia i potasu, które wpływają na ich siłę i wytrzymałość.
Potas i magnez, zawarte w cytrynianach, normalizują pracę układu nerwowego i mięśni, ciśnienie krwi (potas) i rytm serca (magnez). Zalecana dzienna dawka potasu w Polsce to 2000 mg. W Kanadzie – 4,7 g. Jest to ilość konieczna, aby zapobiec wysokiemu ciśnieniu, zawałom, kamieniom nerkowym czy osteoporozie.
Magnez jest konieczny do prawidłowej pracy nerwów i mięśni. Zmniejsza zmęczenie. Niedobór magnezu objawia się np. przez skurcze łydek, podwyższone napięcie mięśni, drganie powieki.
VitaColon (wcześniej RegEnergetikum)
prawoskrętny kwas mlekowy
zdrowe jelita i flora jelitowa, silna,
oczyszczona wątroba
500 ml – 25-50 porcji
suplement diety
Przyjmowanie prebiotyku* kwasu mlekowego VitaColon bardzo korzystnie wpływa na jelita. Reguluje ich pracę i aktywnie wspomaga przemianę materii. Odżywia i pielęgnuje błonę śluzową jelit. Stwarza optymalne warunki rozwoju flory jelitowej. Wpływa kojąco oraz wspomaga szybką regenerację błony śluzowej jelit.
* prebiotyk – substancja stymulująca rozwój prawidłowej flory bakteryjnej jelit.
Kwas mlekowy odżywia florę bakteryjną jelit i sprzyja jej szybkiej regeneracji. Uregulowanie środowiska i funkcji jelit bardzo korzystnie wpływa na pracę wątroby. Odciąża ją, ułatwia jej oczyszczanie z toksyn, pomaga w intensywnej regeneracji, sprzyja witalizacji.
VitaColon ma przyjemny owocowo-korzenny smak.
Działa najlepiej w połączeniu z pH balans (obydwa preparaty można rozcieńczać w jednej szklance płynu).
Porcja (10 ml) VitaColon zawiera:
– prawoskrętny kwas mlekowy (13%, 1,5g)
– wyciąg z topinamburu – słonecznika bulwiastego (37%, 4,9g)
– miąższ z owoców czarnego bzu (6%)
– mieszanka ziół (5%)
– koncentrat soku z aronii (34%)
– ekstrakt z owoców amli (0,1%)
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia:
– przez 1 tydzień – 10 ml dziennie
– od 2 tygodnia – 20 ml dziennie.
Pić zawsze rozcieńczony przynajmniej w 300 ml wody.
Prebiotyczny Napój Zasadowy:
10 ml VitaColon i jedna miarka proszku pH balans rozpuszczone w szklance wody lub soku.
Przez 25 dni pić rano i wieczorem, później wg potrzeb 2 lub 1 raz dziennie.
Nie stosować przy: alkaliozie, hiperglikemii, niewydolności nerek, nietolerancji fruktozy.
W przypadku wystąpienia gazów przyjmować mniej VitaColon i dawkę stopniowo zwiększać.
Składniki:
koncentrat z bulwy topinambura (37%), koncentrat soku z owoców aronii – substancja smakowa (34%), L-(+)-kwas mlekowy (13%), koncentrat soku z owoców bzu czarnego (6%), mieszanka wyciągów z ziół (5%), substancja słodząca – glikozydy stewiolowe, ekstrakt z soku owoców amli (0,1 %).
*stopień koncentracji 5:1
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zrównoważonej diety.
Dobroczynny prawoskrętny kwas mlekowy
Prawidłowe, lekko kwaśne środowisko jelit można szybko przywrócić za pomocą kwasu mlekowego – substancji prebiotycznej*. Zabieg taki utrudnia wegetację bakterii gnilnych i grzybów lubiących odczyn zasadowy. Wzmocniona zostaje zaś dobra flora jelitowa, dla której kwas mlekowy jest doskonałym pokarmem. Bakterie te rozkładają go na kwas masłowy, który z kolei działa jak balsam na błonę śluzową jelit.
Naturalna flora jelit szybko regeneruje się i przywraca prawidłowe funkcjonowanie jelit. Ma ona największy wkład w eliminację różnych toksyn i trującego amoniaku. To odciąża wątrobę, która może znowu odtruwać organizm oraz zaoszczędzić wiele energii.
Kwas masłowy jest obecny w kwaśnym nabiale (twaróg, kwaśne mleko) lub też w kiszonych ogórkach czy kapuście. W produktach nabiałowych występuje zawsze razem z białkiem, z którego bakterie gnilne produkują duże ilości amoniaku. W kiszonych warzywach zaś jest on dosyć rozcieńczony (przykładowo 300g kiszonej kapusty zawiera tylko ok. 2g kwasu mlekowego). Przy przywracaniu naturalnego pH i dobrej flory bakteryjnej jelit, które najczęściej trwa ok. miesiąca, raczej trudnym jest jedzenie codziennie talerza kiszonej kapusty, a spożywanie dużych ilości nabiału jest niewskazane. Kwas mlekowy VitaColon jest optymalnym rozwiązaniem przy kuracji przywracającej lekko kwaśne pH jelit.
Prebiotyczne substancje balastowe z bulwy topinamburu (słonecznika bulwiastego) dodane doVitaColon wspomagają szybką regenerację błony jelit oraz odradzanie się dobrej flory bakteryjnej. Mieszanka starannie dobranych wyciągów z ziół i jagód działa tonizująco na jelita. Melisa, anyż, koper, mniszek lekarski, szałwia i wiele innych wzmacniają jelito i dbają o jego wewnętrzną równowagę. Skoncentrowane wyciągi z owoców agrestu indyjskiego (ceniony w medycynie staroindyjskiej) oraz owoc bzu czarnego (znany już Hipokratesowi) działają przeciwzapalnie i chronią przed wolnymi rodnikami.
* prebiotyk – substancja stymulująca rozwój prawidłowej flory bakteryjnej jelit.
Jakie są przeciwwskazania do stosowania produktu?
Nie należy przekraczać zalecanej do spożycia dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Pamiętaj, że zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu i zachowanie dobrej kondycji.
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu.
Jak przechowywać produkt?
Warunki przechowywania: przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze nie przekraczającej 25ºC, w suchym miejscu. Suplementy diety należy przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Firma Dr. Jacob's założona została w 1997r. przez doktorów medycyny L.M. Jacoba i K.O. Jacoba jako firma rodzinna. Od początku kładła nacisk na utrzymanie najwyższej jakości produktów i na innowacyjność. Dzięki temu na przestrzeni lat rozwinęła się tworząc naturalne produkty oparte na starych mądrościach i najnowszych zdobyczach wiedzy medycznej.
Dr. Jacob's Medical jako pierwsza firma w Niemczech, wprowadziła linię produktów odkwaszających opartych na cytrynianiach, ze śladową ilością sodu, a bogatych w potas. Od dziewięciu lat, jako jeden z pierwszych instytutów w Niemczech, Austrii i Szwajcarii, bada właściwości zdrowotne owocu granatu i jest w pierwszej trójce najlepszych europejskich producentów preparatów z granatu.
Produkty Dr. Jacob's tworzone są z myślą o przyniesieniu korzyści zarówno luidziom jak i środowisku. Żaden z nich nie był testowany na zwierzętach. Wszystkie składniki użyte w preparatach Dr. Jacob's są pochodzenia roślinnego lub mineralnego. Jeżeli użyty składnik wytwarzany jest jedynie przez organizmy zwierząt, pozyskuje się go w sposób nie przynoszący im cierpienia (np. witamina D3 pochodzi z owczej wełny). Najwyższej jakości składniki naturalne oraz rygorystyczne normy zapewniają doskonałą jakość i wyjątkowy charakter produktów Dr. Jacob's.