Granaforte koncentrat z granatu i czarnego bzu

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Dr. Jacob's
  • Dostępność: Brak
  • szt.
  • 47,00 zł

Granaforte koncentrat z granatu i czarnego bzu duży wybór suplementów diety na Zdrowapolka.pl zapraszamy!

 

GranaForte to czysty koncentrat soku i miąższu z owoców granatu (81%) i czarnego bzu (7,8%),

częścio.wo poddanych żywej fermentacji za pomocą bakterii probiotycznych.

10% produktu stanowi prawoskrętny kwas mlekowy, który korzystnie wpłwya na pH jelit i florę jelitową.

Dla kogo?

GranaForte

  • to produkt silnie skoncentrowany,
  • przeznaczony dla osób, które potrzebują przyjmować maksymalną dzienną porcję polifenoli (ok. 500 mg).
  • dzięki minimalnej zawartości cukrów jest bezpieczny dla cukrzyków.
  • mogą używać zarówno kobiety jak i mężczyźni.

  • poza korzystnym wpływem na stan naczyń krwionośnych i serce, można go stosować dla prostaty u panów, oraz przy bolesnych lub zbyt obfitych miesiączkach u pań.

  • polecić go można dla profilaktyki wczesnej osobom po 45 roku życia.

  • polifenole spowalniają procesy starzenia się komórek, dodają witalności i mają wpływ na zapobieganie podnoszeniu się poziomu cholesterolu (LDL).

  • mają one bardzo korzystne działanie na naczynia krwionośne, w tym mózgowe.



Granat oraz czarny bez doskonale uzupełniają swoje działanie. Polifenole zawarte w tych owocach mają bardzo korzystny wpływ na układ krążenia (sprawność serca i stan naczyń krwionośnych). Co bardzo ważne, wspomagają utrzymywanie prawidłowej sprawności układu odpornościowego. Wyraża się ona m.in. hamowaniem nadmiernych reakcji zapalnych (jak w przypadku alergii).

Polifenole, jako jedne z najsilniejszych antyutleniaczy znacząco spowalniają procesy starzenia komórkowego, wzmagają witalność i mają wpływ na zapobieganie podnoszeniu się poziomu cholesterolu. Co więcej, są nawet zdolne obniżać poziom cholesterolu (LDL).

GranaForte to optymalny produkt dla tych wszystkich, którzy potrzebują maksymalnej dziennej porcji polifenoli!

 

Granat i bez

Granat oraz dobrze u nas znany czarny bez doskonale uzupełniają swoje działanie. Polifenole zawarte w tych owocach mają bardzo korzystny wpływ na układ krążenia (sprawność serca i stan naczyń krwionośnych). Wzmacniają układ odpornościowy i, co bardzo ważne, zawarte w nich składniki wspomagają organizm w utrzymywaniu prawidłowej sprawności układu odporności wyrażającej się m.in. odpowiednią reakcją w przypadku stanów zapalnych. 

Polifenole, jako jedne z najsilniejszych antyutleniaczy znacząco spowalniają procesy starzenia komórkowego.

 

 

koncentrat fermentowanego soku z granatu i czarnego bzu

dla serca, naczyń, prostaty, witalności

GranaForte 100 ml na 17 dni,  koszt dziennej porcji: 2,88 zł

 

Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: 6,6 ml (2 miarki lub łyżeczka) rozcieńczone w 250 ml wody lub soku owocowego.

Spożywać między posiłkami. Nigdy nie spożywać nierozcieńczonego produktu. Osoby z nadwrażliwym żołądkiem nie powinny spożywać produktu na pusty żołądek.

Nie łączyć z posiłkami białkowymi lub zawierającymi tłuszcze zwierzęce.

Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 35 dni. Przed użyciem wstrząsnąć. Wytrącający się osad jest naturalny. Poszczególne partie produktu mogą różnić się konsystencją i kolorem (zależnie od partii surowca), co nie ma wpływu na jakość i zawartość substancji aktywnych.

Składniki:

koncentrat* z owoców granatu 81% (częściowo przefermentowany), koncentrat* owoców dzikiego bzu (7,8%), kwas mlekowy (10%).

*stopień koncentracji 5:1

Przed użyciem wstrząsnąć.
Wyprodukowany i rozlewany w Niemczech.

Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zrównoważonej diety.

Metoda żywej fermentacji
Dr. Jacob’s Medical od ponad dziesięciu lat bada właściwości owocu granatu. Jako
jeden z pierwszych instytutów w Niemczech, Austrii i Szwajcarii rozpoczął badania
nad jego działaniem zdrowotnym. Przełomem okazało się odkrycie doktorów
medycyny K. O. Jacob’a i L. M. Jacob’a, którzy poddali sok z granatu żywej fermentacji
za pomocą bakterii probiotycznych. Odkrycie tej metody sprawiło, że produkty
z granatu znalazły nowe zastosowania a z ich dobroczynnych właściwości
mogło skorzystać znacznie szersze grono konsumentów.

Co daje metoda żywej fermentacji?
– podnosi przyswajalność polifenoli praktycznie do 100 %, nawet u osób ze słabym
trawieniem,
– uwalnia z soku ogromną ilość bioaktywnych i łatwoprzyswajalnych polifenoli
(patrz wykres poniżej),
– bakterie prebiotyczne rozkładają cukry zawarte w soku, co czyni tak przygotowane
produkty bezpiecznymi dla cukrzyków,
– w połączeniu z metodą zagęszczania próżniowego i liofilizacji (suszenie przez
zamrażanie) powoduje, że produkty Dr. Jacob’s zachowują pełną bioaktywność,
stałą ilość i różnorodność polifenoli oraz jakość świeżych owoców!