Kawa bogata w magnez i wapń CHI CAFE BIO 400g
- Dodaj recenzję:
-
Dostępność:
Jest
- szt.
- 109,00 zł
Chi-Cafe bio
Napój w proszku, z błonnikiem, rozpuszczalną kawą oraz ekstraktami roślinnymi dla zdrowia i dobrego samopoczucia.
400 g – 67 porcji - 1,42 zł za filiżankę pysznej kawy
Produkt eco, wegański, nie zawiera glutenu i laktozy.
Sekretem Chi-Cafe bio jest nowa kompozycja delikatnej kawy arabica z kawą robusta, które są wzbogacone błonnikiem z akacji, ekstraktami z guarany, grzybka reishi oraz żeń-szenia. To harmonijne połączenie nadaje wyjątkowy aromat oraz łagodny i pełny smak Chi-Cafe bio. Kawa ta dobrze rozpuszcza się także w zimnych płynach, dzięki czemu nadaje się także do przygotowania kawy mrożonej czy frappe.
Chi-Cafe bio łączy w sobie wartościowe składniki dla zdrowia i przyjemności. Budzi energię (Chi) inspirując ducha i umysł. Nie obciąża żołądka i jelit. Zawiera naturalną kofeinę z guarany.
Chi-Cafe bio
-
łagodna dla żołądka i jelit, nie powoduje uderzeń gorąca,
-
zawiera błonnik z akacji, kawy palone arabica i robusta, guaranę, żeń-szeń, grzybek reishi,
-
bogata w wapń i magnez,
-
dobra na trawienie.
Dlaczego błonnik z akacji?
Chinach „hara” (żołądek, centrum) oznacza źródło energii życiowej Chi. Dlatego też ważny dla zdrowia jelit błonnik z akacji jest szczególnie cennym składnikiem tej kawy. Niewiele osób spożywa zalecane ilości błonnika (ponad 30g dziennie), a trzy filiżanki Chi-Cafe biodostarczają 13g błonnika, co stanowi 43% zalecanej porcji dziennej. Rozpuszczalny błonnik z akacji jest szczególnie dobrze tolerowany przez organizm.
Zawiera wapń – ważny dla trawienia, metabolizmu energetycznego i kości.
Wiele osób nie może pić zwykłej kawy ponieważ obciąża ona żołądek, powoduje uderzenia gorąca lub zmianę akcji serca, wypłukuje minerały. Regularne spożywanie zwykłej kawy prowadzi do utraty wapnia, natomiast Chi-Cafe bio jest jego źródłem! Trzy filiżanki Chi-Cafe bio pokrywają 18% jego zalecanego dziennego spożycia. Wapń wspomaga prawidłowe funkcjonowanie enzymów trawiennych, równowagę w metabolizmie energetycznym i utrzymanie prawidłowego funkcjonowania kości i zębów. Chi-Cafe bio jest łagodna i dobrze tolerowana przez organizm.
Delikatna stymulacja guaraną
Kofeina w Chi-Cafe bio pochodzi głównie z owoców guarany. Kofeina z guarany jest uwalniana powoli, więc pobudza łagodniej, lecz długotrwale. Nie powoduje uderzeń gorąca czy zmiany akcji serca jak w przypadku zwykłych kaw. W jednej filiżance jest ok. 50 mg naturalnej kofeiny z guarany i kawy.
Sposób przyrządzenia:
6g Chi-Cafe bio (około 2 łyżeczki) zalać 100 ml gorącej wody. W razie potrzeby wlać około 30 ml mleka lub mleka sojowego. Najlepiej, aby uzyskać pełny smak, spienić całość ręcznym spieniaczem. Kawę można także przyrządzić na zimno.
Składniki: rozpuszczalny błonnik z akacji (75%), rozpuszczana liofilizowana kawa (20%), ekstrakt z reishi (naturalny aromat), ekstrakt z guarany (1,5%), ekstrakt z żeń-szenia (0,1%).
Jedna porcja (6g) zawiera ok. 50 mg naturalnej kofeiny.
Wszystkie składniki pochodzą z upraw ekologicznych.
DE-ÖKO-70
Może zawierać śladowe ilości jęczmienia.
Może zawierać śladowe ilości jęczmienia.