Chi-Cafe balans 450g Kawa łagodna dla żołądka i jelit
- Dodaj recenzję:
- Producent: Dr. Jacob's
-
Dostępność:
Jest
- szt.
- 97,00 zł
naturalne przeciwutleniacze: palona i zielona kawa, guarana, owoc granatu, żeńszeń i kakao
Chi-Cafe balans 450g
90 porcji
Łagodne pobudzenie i zdrowa przyjemność.
Odpręż się i rozkoszuj smakowitą i zdrową Chi-Cafe balans.
Chi-Cafe balans
- łagodna dla żołądka i jelit
- bogata w substancje balastowe z włókien akacji
- naturalne przeciwutleniacze: palona i zielona kawa, guarana, owoc granatu, żeńszeń i kakao
- bogata w magnez (na serce, układ kostny, newowy, energię),
- zawiera wapń
- działa zasadowo
Zdrowy przysmak kawowy
"Chi" znaczy energia życia. Zgodnie z tym mottem Chi-Cafe balans sprzyja witalności, służy koncentracji, korzystnie wpływa na serce, układ nerwowy i kostny. Zmniejsza niepożądane działanie kawy i pomaga stworzyć naturalny balans.
Tajemnica Chi-Cafe balans tkwi w harmonijnej kompozycji zielonej i prażonej rozpuszczalnej kawy, substancji balastowych z włókien akacji, magnezu, wapna jak również guarany, owoców granatu, żeńszenia i kakao.
Łagodne pobudzenie guaraną
Kofeina z normalnej kawy działa szybko, co może przyczyniać się do szybszego i nieregularnego rytmu serca, podwyższenia ciśnienia i „wypłukiwać” magnez. Kofeina z tropikalnych owoców Guarana wydziela się wolno i sprawia, że jej działanie jest łagodniejsze i ma dłuższy efekt.
Bogata w zasady i minerały
Magnez jest szczególnie ważny jako naturalny równoważnik kofeiny. Trzy filiżanki Chi-Cafe balans pokrywają 30% jego dziennego zapotrzebowania. Magnez jest ważny dla serca i jego rytmu, jak również równowagi psychicznej i nerwowej. Wraz z wapnem jest ważny dla kości. Zwykła kawa prowadzi do utraty wapna – Chi-Cafe balans jest jego źródłem. Jedna filiżanka Chi-Cafe balans ma tyle minerałów zasadowych co 100 g warzyw (wg wartości PRAL).
Bogata w substancje balastowe
W Azji "hara" (brzuch, centrum) uważana jest za źródło Chi (energii życia). Substancje balastowe są ważne dla zdrowia jelit, dobrego trawienia i regularnego wypróżniania. Trzy filiżanki Chi-Cafe balans zawierają 30% zalecanej dziennej dawki substancji balastowych i zapewniają zdrową równowagę. Substancje balastowe z włókien akacji są łagodne i wspomagają rozmnażanie probiotycznych bakterii jelitowych.
Włókna akacjowe tworzą w żołądku i jelitach cienką powłokę ochronną zawierającą wartościowe minerały: magnez i wapń. W ten sposób neutralizowane są szkodliwe kwasy i wspomagana jest równowaga żołądka i jelit.
Antyoksydanty z natury
Kawa skomponowana z palonych i zielonych ziaren może wykazywać działanie hamujące starzenie. Ziarna zielone zawierają bardzo dużą dawkę przeciwutleniaczy. Kompozycja taka pomaga także zredukować nadwagę.
Chi-Cafe balans jest bogatym źródłem przeciwutleniaczy z zielonej kawy, owoców granatu, guarany, żeńszenia i kakao.
JAK PRZYGOTOWAĆ CHI CAFE ?
2 łyżeczki (5g) Chi-Cafe balans zalać w filiżance gorącą lecz niewrzącą wodą (ok. 70°C). Według uznania posłodzić lub dodać mleka (np. sojowego). Polecamy picie 3 filiżanek Chi-Cafe balans dziennie. Smakuje szczególnie wybornie razem z gorzką czekoladą**. Pozwól sobie na zdrową przyjemność.
Nasza rada: proszę zwracać uwagę na urozmaicone, zrównoważone odżywianie i zdrowy sposób życia.
JAKI JEST SKŁAD CHI CAFE BALANCE ?
Skład: włókna akacji (55%), kawa rozpuszczalna (22%), dekstryna z kukurydzy* błonnik rozpuszczalny 9%), ekstrakt z guarany (4%), cytrynian magnezu, ekstrakt z zielonej kawy (2%), kakao w proszku, mleczan wapnia (regulator kwasowości), aromaty naturalne:ekstrakt z soku z owoców granatu (1%), ekstrakt z żeń-szenia), .
* niemodyfikowana genetycznie
Jedna filiżanka (5 g) zawiera ok. 75 mg naturalnej kofeiny.
Gratis do produktu: Przepisy: na ciepło, na zimno, słodkie rozkosze.
Firma Dr. Jacob's założona została w 1997r. przez doktorów medycyny L.M. Jacoba i K.O. Jacoba jako firma rodzinna. Od początku kładła nacisk na utrzymanie najwyższej jakości produktów i na innowacyjność. Dzięki temu na przestrzeni lat rozwinęła się tworząc naturalne produkty oparte na starych mądrościach i najnowszych zdobyczach wiedzy medycznej.
Dr. Jacob's Medical jako pierwsza firma w Niemczech, wprowadziła linię produktów odkwaszających opartych na cytrynianiach, ze śladową ilością sodu, a bogatych w potas. Od dziewięciu lat, jako jeden z pierwszych instytutów w Niemczech, Austrii i Szwajcarii, bada właściwości zdrowotne owocu granatu i jest w pierwszej trójce najlepszych europejskich producentów preparatów z granatu.
Produkty Dr. Jacob's tworzone są z myślą o przyniesieniu korzyści zarówno ludziom jak i środowisku. Żaden z nich nie był testowany na zwierzętach. Wszystkie składniki użyte w preparatach Dr. Jacob's są pochodzenia roślinnego lub mineralnego. Jeżeli użyty składnik wytwarzany jest jedynie przez organizmy zwierząt, pozyskuje się go w sposób nie przynoszący im cierpienia (np. witamina D3 pochodzi z owczej wełny). Najwyższej jakości składniki naturalne oraz rygorystyczne normy zapewniają doskonałą jakość i wyjątkowy charakter produktów Dr. Jacob's.