Nawilżający krem do rąk i paznokci z Miodem Manuka
- Dodaj recenzję:
- Producent: Manuka Health New Zealand Limited
-
Dostępność:
Brak
- szt.
- 79,70 zł
Nawilżający krem do rąk i paznokci z Miodem Manuka, kosmetyki z miodem manuka dostępne na Zdrowapolka.pl zapraszamy!
Codzienna ekspozycja dłoni na czynniki zewnętrzne może sprawić, że skóra na dłoniach narażona jest na podrażnienia i wysuszenie. Paznokcie stają się łamliwe, kruche i matowe.
Przedstawiamy krem do rąk, który oferuje Twojej skórze niezwykłe właściwości Miodu Manuka MGO™!
Miód Manuka został przebadany i uzyskał certyfikat, w którym stwierdzono, że zawartość methylglyoxalu jest na wysokim poziomie 250 mg na kilogram.
Wysoki poziom przeciwutleniaczy w Miodzie Manuka, jego naturalna zdolność nawilżania i naprawy, potwierdza, że jest doskonałym składnikiem, który wspiera regenerację skóry.
Produkt nie zawiera parabenów, ani olejów mineralnych i nie był testowany na zwierzętach.
Składniki: Water (Aqua), Leptospermum scoparium mel (Manuka honey), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate SE, Stearic Acid, Keratin, Hydrolyzed Keratin, PEG 100 Stearate, Acrylates C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Potassium Sorbate, Sodium Hyroxide, Phenoxyethanol.
INFORMACJE PODSTAWOWE
Skąd pochodzi Miód Manuka?
Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium.
Czym jest Miód Manuka?
W 2013 r. przy udziale rządu Nowej Zelandii powołano grupę roboczą ds. zdefiniowania kryteriów służących kwalifikacji produktów pszczelich określanych mianem miodów Manuka. Według opracowania z lipca 2014 r. miody Manuka to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z gatunkówLeptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charaktery-stycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO®) (Science and characteristing Manuka honey – Current and future science to support a definition. Ministry for Primary Industries, New Zealand Government. July 2014).
Czym jest MGO®?
MGO® to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Badania nad składem miodów Manuka i methylglyoxalem prowadził prof. Thomas Henle z Politechniki Drezdeńskiej - jeden spośród czołowych badaczy żywności na świecie. Wnioski prof. Henle zostały poparte przez naukowców nowozelandzkich m.in.: prof. Molana, wcześniejszego prekursora badań miodów Manuka. W ten sposób powstała metoda mierzenia i oznaczania jakości miodów Manuka - MGO®, która jest obiektywna i powtarzalna.
Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO® oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO® (od 2007r.) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związane z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na Świecie (www.manukahealth.co.nz).
Miód Manuka MGO® 250+
Miód zawiera aktywny składnik methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).