Proste, dobre i zdrowe jedzenie Autor Suzanne Jacob 118str
- Dodaj recenzję:
-
Dostępność:
Jest
- szt.
- 15,00 zł
Regulacja równowagi redoks’u oraz pH stanowi podstawę wszystkich reakcji biochemicznych w organizmie. Insulina jest odpowiedzialna za kierowanie przemianą materii. Nowoczesny sposób odżywiania, stały stres i brak ruchu przyczyniają się do braku równowagi i zaburzeń procesów regulacyjnych. Stąd też centralnym zagadnieniem w Metodzie Dr. Jacob’a jest równowaga tych trzech obszarów. A można ją osiągnąć za pomocą trzech głównych filarów Metody Dr. Jacob’a: zdrowego jedzenia ze smakiem, odpoczynku osiąganego poprzez głębokie oddychanie i sen, ruchu wykonywanego z radością. Główny nacisk kładzie się przy tym na sposób odżywiania, ponieważ nasza żywność stanowi część nas samych, tworząc budulec najmniejszych nawet komórek. Dlatego też nieuchronnie decyduje o naszym zdrowiu i witalności. I temu właśnie zagadnieniu poświęcona jest ta książka.
Książka: Simply Eat
proste, dobre i zdrowe jedzenie
Autor: Suzanne Jacob
Okładka miękka
118 stron
Format 21 x 15 cm
Książka kucharska wg Metody Dr. Jacob'a. Zawiera wiele praktycznych porad żywieniowych oraz przepisy na smaczne i zdrowe dania.
Plan żywieniowy dr. Jacob’a opiera się na Metodzie Dr. Jacob’a i uwzględnia najzdrowsze koncepcje żywieniowe, ponad 1400 badań naukowych, własne doświadczenia oraz zagadnienie wpływu sposobu odżywiania i stylu życia dla balansu insuliny, pH i redoks’u.
Regulacja równowagi redoks’u oraz pH stanowi podstawę wszystkich reakcji biochemicznych w organizmie. Insulina jest odpowiedzialna za kierowanie przemianą materii. Nowoczesny sposób odżywiania, stały stres i brak ruchu przyczyniają się do braku równowagi i zaburzeń procesów regulacyjnych. Stąd też centralnym zagadnieniem w Metodzie Dr. Jacob’a jest równowaga tych trzech obszarów. A można ją osiągnąć za pomocą trzech głównych filarów Metody Dr. Jacob’a: zdrowego jedzenia ze smakiem, odpoczynku osiąganego poprzez głębokie oddychanie i sen, ruchu wykonywanego z radością. Główny nacisk kładzie się przy tym na sposób odżywiania, ponieważ nasza żywność stanowi część nas samych, tworząc budulec najmniejszych nawet komórek. Dlatego też nieuchronnie decyduje o naszym zdrowiu i witalności. I temu właśnie zagadnieniu poświęcona jest ta książka.
Spis treści
Wstęp 5
Koncepcja 7
Rady i triki dotyczące składników i przyrządzania potraw 15
Przepisy 27
Śniadania 27
Dania główne 35
Ciasta i desery 59
Napoje i przekąski 65
Szybkie potrawy z zastosowaniem AminoBase 75
Dipy i pasty kanapkowe 81
Przepisy przyjaciół 87
Produkty prozdrowotne Dr. Jacob’s 97
Jak pokonać w sobie lenia i zmienić nawyki na lepsze? 105