Świeże, nowozelandzkie mleczko pszczele Royal Jelly w Miodzie Manuka MGO™ 100+

  • Dodaj recenzję:
  • Dostępność: Brak
  • szt.
  • 169,00 zł
  • Niedostępny

Działanie: Preparat ten stanowi ekologicznie czyste, surowe i nieprzetworzone nowozelandzkie mleczko pszczele Royal Jelly zachowane w Miodzie Manuka MGO™ 100+.

Miód Manuka Manuka MGO™ 100+ zawdzięcza swoje właściwości istotnej żywieniowo zawartości naturalnej substancji o nazwie methylglyoxal (MGO), o wartości powyżej 100 mg/kg miodu. Dla porównania zawartość methylglyoxalu w innych miodach nie przekracza 10 mg/kg. Wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem unikatowych właściwości miodu Manuka MGO.

Nowozelandzkie mleczko pszczele Royal Jelly jest wysoce bogate w proteiny, aminokwasy, lipidy naturalne hormony minerały, kwas foliowy, kwasy tłuszczowe oraz witaminy A, kompleks witamin B, C, D i E.

Zastosowanie: Kombinacja Miodu Manuka MGO™ 100+ i nowozelandzkiego mleczka pszczelego Royal Jelly wykazuje korzystny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego, utrzymanie równowagi hormonalnej  u kobiet w okresie menopauzy, utrzymanie odpowiedniego poziomu cholesterolu. Wpływa korzystnie na kondycję skóry i włosów.


Świeże, nowozelandzkie mleczko pszczele Royal Jelly w Miodzie Manuka MGO™ 100+

Skład: Miód Manuka MGO™ 100+ (99,4%), nowozelandzkie mleczko pszczele Royal Jelly (0,6%).

Działanie: Preparat ten stanowi ekologicznie czyste, surowe i nieprzetworzone nowozelandzkie mleczko pszczele Royal Jelly zachowane w Miodzie Manuka MGO™ 100+.

Miód Manuka Manuka MGO™ 100+ zawdzięcza swoje właściwości istotnej żywieniowo zawartości naturalnej substancji o nazwie methylglyoxal (MGO), o wartości powyżej 100 mg/kg miodu. Dla porównania zawartość methylglyoxalu w innych miodach nie przekracza 10 mg/kg. Wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem unikatowych właściwości miodu Manuka MGO.

Nowozelandzkie mleczko pszczele Royal Jelly jest wysoce bogate w proteiny, aminokwasy, lipidy naturalne hormony minerały, kwas foliowy, kwasy tłuszczowe oraz witaminy A, kompleks witamin B, C, D i E.

Zastosowanie: Kombinacja Miodu Manuka MGO™ 100+ i nowozelandzkiego mleczka pszczelego Royal Jelly wykazuje korzystny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego, utrzymanie równowagi hormonalnej  u kobiet w okresie menopauzy, utrzymanie odpowiedniego poziomu cholesterolu. Wpływa korzystnie na kondycję skóry i włosów.

Wartość odżywcza  w łyżeczce do herbaty (5 g)  w  100 g 
Wartość energetyczna (kJ)  66 1320
Białko (g) mniej niż 0,1 0,4

Węglowodany (g)

- w tym cukry (g)

4

3,9

79,6

78,1

Tłuszcz (g)

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)

mniej niż 0,1

mniej niż 0,1

mniej niż 0,1

mniej niż 0,1

Sód (g) 0,006 0,012
Składniki aktywne   w 1 łyżeczce            w 2 łyżeczkach        
Miód Manuka MGO™ 100+ 4,97 g 9,94 g
Nowozelandzkie mleczko pszczele Royal Jelly    0,03 g 0,06 g 

Ostrzeżenie: Nie stosować u osób uczulonych na produkty pochodzenia pszczelego oraz na którykolwiek ze składników preparatu.

Zalecane spożycie: od 1 do 2 łyżeczek do herbaty dziennie na 30 minut przed posiłkiem.

Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.

Masa netto:  250 g (50 porcji)

Producent: Manuka Health New Zealand Ltd, wyprodukowano w Nowej Zelandii.

 

 

Informacje podstawowe o Miodzie Manuka MGO™ 100+

Nowozelandzki, Miód Manuka MGO™ 100+ charakteryzuje się istotną, certyfikowaną zawartość methylglyoxalu na poziomie 100 mg/kg (MGO™ 100+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg. 

Wysokie stężenie methylglyoxalu, który występuje tylko w niektórych Miodach Manuka, jest źródłem najcenniejszych właściwości tego produktu:

  • wg. profesora Thomasa Henle wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
  • dobroczynne działanie dla układu immunologicznego
  • pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry

 

Naukowo potwierdzone właściwości

Miód Manuka MGO™ jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez wiele lat wyjątkowe właściwości Miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach. Właściwe źródło aktywności Miodu Manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech.

„Po raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że za unikatowe właściwości miodu Manuka bezpośrednio odpowiedzialny jest naturalnie występujący w nim methylglyoxal.” - Prof. Thomas Henle, Politechnika Drezdeńska, 2008

(Zgłoszone do czasopisma Molecular Nutrition and Food Research, w styczniu 2008 roku.)

Badania naukowe wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.

Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO™, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO™ 100+).