Świeże, nowozelandzkie mleczko pszczele Royal Jelly w Miodzie Manuka MGO™ 100+
- Dodaj recenzję:
-
Dostępność:
Brak
- szt.
- 169,00 zł
Działanie: Preparat ten stanowi ekologicznie czyste, surowe i nieprzetworzone nowozelandzkie mleczko pszczele Royal Jelly zachowane w Miodzie Manuka MGO™ 100+.
Miód Manuka Manuka MGO™ 100+ zawdzięcza swoje właściwości istotnej żywieniowo zawartości naturalnej substancji o nazwie methylglyoxal (MGO), o wartości powyżej 100 mg/kg miodu. Dla porównania zawartość methylglyoxalu w innych miodach nie przekracza 10 mg/kg. Wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem unikatowych właściwości miodu Manuka MGO.
Nowozelandzkie mleczko pszczele Royal Jelly jest wysoce bogate w proteiny, aminokwasy, lipidy naturalne hormony minerały, kwas foliowy, kwasy tłuszczowe oraz witaminy A, kompleks witamin B, C, D i E.
Zastosowanie: Kombinacja Miodu Manuka MGO™ 100+ i nowozelandzkiego mleczka pszczelego Royal Jelly wykazuje korzystny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego, utrzymanie równowagi hormonalnej u kobiet w okresie menopauzy, utrzymanie odpowiedniego poziomu cholesterolu. Wpływa korzystnie na kondycję skóry i włosów.
Świeże, nowozelandzkie mleczko pszczele Royal Jelly w Miodzie Manuka MGO™ 100+
Skład: Miód Manuka MGO™ 100+ (99,4%), nowozelandzkie mleczko pszczele Royal Jelly (0,6%).
Działanie: Preparat ten stanowi ekologicznie czyste, surowe i nieprzetworzone nowozelandzkie mleczko pszczele Royal Jelly zachowane w Miodzie Manuka MGO™ 100+.
Miód Manuka Manuka MGO™ 100+ zawdzięcza swoje właściwości istotnej żywieniowo zawartości naturalnej substancji o nazwie methylglyoxal (MGO), o wartości powyżej 100 mg/kg miodu. Dla porównania zawartość methylglyoxalu w innych miodach nie przekracza 10 mg/kg. Wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem unikatowych właściwości miodu Manuka MGO.
Nowozelandzkie mleczko pszczele Royal Jelly jest wysoce bogate w proteiny, aminokwasy, lipidy naturalne hormony minerały, kwas foliowy, kwasy tłuszczowe oraz witaminy A, kompleks witamin B, C, D i E.
Zastosowanie: Kombinacja Miodu Manuka MGO™ 100+ i nowozelandzkiego mleczka pszczelego Royal Jelly wykazuje korzystny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego, utrzymanie równowagi hormonalnej u kobiet w okresie menopauzy, utrzymanie odpowiedniego poziomu cholesterolu. Wpływa korzystnie na kondycję skóry i włosów.
Wartość odżywcza | w łyżeczce do herbaty (5 g) | w 100 g |
Wartość energetyczna (kJ) | 66 | 1320 |
Białko (g) | mniej niż 0,1 | 0,4 |
Węglowodany (g) - w tym cukry (g) |
4 3,9 |
79,6 78,1 |
Tłuszcz (g) - w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) |
mniej niż 0,1 mniej niż 0,1 |
mniej niż 0,1 mniej niż 0,1 |
Sód (g) | 0,006 | 0,012 |
Składniki aktywne | w 1 łyżeczce | w 2 łyżeczkach |
Miód Manuka MGO™ 100+ | 4,97 g | 9,94 g |
Nowozelandzkie mleczko pszczele Royal Jelly | 0,03 g | 0,06 g |
Ostrzeżenie: Nie stosować u osób uczulonych na produkty pochodzenia pszczelego oraz na którykolwiek ze składników preparatu.
Zalecane spożycie: od 1 do 2 łyżeczek do herbaty dziennie na 30 minut przed posiłkiem.
Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.
Masa netto: 250 g (50 porcji)
Producent: Manuka Health New Zealand Ltd, wyprodukowano w Nowej Zelandii.
Informacje podstawowe o Miodzie Manuka MGO™ 100+
Nowozelandzki, Miód Manuka MGO™ 100+ charakteryzuje się istotną, certyfikowaną zawartość methylglyoxalu na poziomie 100 mg/kg (MGO™ 100+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg.
Wysokie stężenie methylglyoxalu, który występuje tylko w niektórych Miodach Manuka, jest źródłem najcenniejszych właściwości tego produktu:
- wg. profesora Thomasa Henle wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
- dobroczynne działanie dla układu immunologicznego
- pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry
Naukowo potwierdzone właściwości
Miód Manuka MGO™ jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez wiele lat wyjątkowe właściwości Miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach. Właściwe źródło aktywności Miodu Manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech.
„Po raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że za unikatowe właściwości miodu Manuka bezpośrednio odpowiedzialny jest naturalnie występujący w nim methylglyoxal.” - Prof. Thomas Henle, Politechnika Drezdeńska, 2008
(Zgłoszone do czasopisma Molecular Nutrition and Food Research, w styczniu 2008 roku.)
Badania naukowe wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.
Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO™, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO™ 100+).