Zalewka KU RADOŚCI BRZUCHA do alkoholu 250 ml = 2,5l NALEWKI

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Zioła Ojca Klimuszki
  • Dostępność: Brak
  • szt.
  • 35,00 zł
  • Niedostępny
PRODUKTY SPOŻYWCZY - Zalewka z piwnicy klasztornej do sprawienia przyjemności podniebieniu, zawierająca tradycyjne zioła wspomagające trawienie.

Tradycyjne antidotum na problemy trawienne znajdujemy w starannie dopracowanej recepturze. 
Ta zaprawa przy niewielkim nakładzie, pozwoli cieszyć towarzystwo w trakcie sutych posiłków swoją mocą oraz zbawiennym działane, ułatwiającym trawienie.
Składniki ziołowe dodają jej niepowtarzalnego smaku i charakteru, jednocześnie pozytywnie wpływając na nasz organizm.



Skład:

Wodny wyciąg z korzenia mniszka, lubczyka, ziela skrzypu polnego, owocni fasoli, ziela krwawnika, siemienia lnianego, dodatek: sok jabłkowy oraz aroniowy, cukier. Składnik konserwujący: sorbinian potasu.  

Sposób użycia:

Przepis na 2,5 litra nalewki:
Do 1,75 litra czystej wódki 40% dolać 250 ml Zalewki i wymieszać. Następnie w 500 ml (2 i pół szklanki) gorącej, przegotowanej wody rozpuścić wg upodobania od 4 do 20 łyżek stołowych cukru. Dolać do butelki (lub butelek - proporcjonalnie) z nalewką ku radości brzucha, wymieszać i odstawić na kilka godzin do schłodzenia.

Zalewka może być wykorzystywana częściowo. Dzieląc zalewkę oraz każdy dodatek na porcje (np. 5 części), uzyskamy wynik na np. 0,5 litra.

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, chronić od światła, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

ZIOŁOWE KURACJE LECZNICZE OPRACOWANE NA PODSTAWIE RECEPTUR OJCA A.CZ. KLIMUSZKI
Jakość i skuteczność gwarantują:

  • Koncjesja farmaceutyczna, GMP, HACCP
  • Zgłoszenie - rejestraca w Głównym Inspektoracie Sanitarnym
  • Współpraca z Instytutem Biotechnologii PR-S w Warszawie oddział w Poznaniu (m.in. rejestracja wspólnych patentów)
  • Ekspertyzy naukowe
  • Licencja Kurii Prowincjonalnej św. Maksymiliana Kolbe OO. Franciszkanów w Gdańsku